Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Пълнени франзели

Пълнени франзели

Пълнени франзели
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Супер идея за бързо хапване, който споделяме само с вас, защото сме приятели"

Необходими Продукти

  • франзели - 2 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • крема сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • кашкавал - 200 г
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на тънки люспи и в малко мазнина ги сложете да се пържат. Щом леко омекнат добавете нарязаната чушка.

Пържете на умерен огън до готовност, като често разбърквате. С решетъчна лъжица извадете сместа в купа и леко намачкайте картофите.

Добавете сиренето, яйцата, щипка сол и разбъркайте. Отгоре на франзелите направете разрез като лодка и ги издълбайте.

Напълнете със сместа и покрийте с рендосан кашкавал.

Поръсете с магданоз и запечете на горен реотан до запичане на кашкавала.

Пълнените франзели са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: