Печено пиле с бира и картофи в глинен съд

01/02/2017
Елица Александрова
отЕлица АлександроваПомощник Готвач37117
"И в глинения съд не може да се почине, мислеше си пилето, което бяха закрепили право, за да е максимално вкусно и сочно "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 643
  • Преглеждания за месеца220
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме пилето с подправките - по 1 ч.л. чубрица, червен пипер, черен пипер, сол.

Картофите се нарязват и се овкусяват с 1 ч.л. чубрица, червен пипер, черен пипер, сол, олио. Нарязваме на лентички чушката и моркова и ги добавяме към картофите.

Слагаме пилето върху обособеното място на глинения съд, така че пилето да е право, изсипваме картофите в улея отдолу и доливаме с бира да ги покрие.

Завива се с фолио и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 1 час, след това премахваме фолиото и печем до зачервяване.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар