Редени чушки с кайма и ориз

Редени чушки с кайма и ориз
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Няма люспи за белене, няма чушки за пълнене - ето още две причини да го приготвите веднага"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 буркан, печени червени
  • ориз - 1. ч.ч.
  • вода - 3.ч.ч
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 буркан стерилизирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в малко олио. Поставяме каймата и запържваме до момента, когато си смени цвета. След това прибавяме ориза и чак тогава прибавяме стерилизирания буркан с домати.

Разбъркваме добре и прибавяме подправките. Сместа се вари до готовност. На 1 ч.ч ориз се слага 3 ч.ч. вода.

Вземаме тавичка където най-отдолу редим пипера, след това изсипваме сместа и покриваме с останалите печени чушки. Печете на 200 градуса около 20 минути или докато самите чушки се запекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: