Начин на приготвяне
В малко от топлото мляко разтваряте маята със захарта и малко брашно, оставяте да се активира. Разбивате яйцето с млякото, олиото и водата. Пресявате брашното със солта и прибавяте млечната смес и шупналата мая.
Замесвате първоначално с малко брашно, трябва да получите лепкаво меко тесто. Към него прибавяте натрошеното сирене и доомесвате, но оставяте много по-меко от обичайното тесто за хляб.
Покривате с фолио и оставяте да втаса, след което взимате малки топки и слагате на разстояние в намазнени тави.
Отново оставяте да втасат, в купичка сипвате от изброените продукти за намазването, разбърквате и оставяте да шупне сместа, след което с четка намазвате питките и слагате да се пекат в загрята фурна до получаване на хубав златист цвят.