Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Сиренки»Тигрови питки със сирене

Тигрови питки със сирене

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Тигрови питки със сирене
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Вкусни питки, които ще допаднат и на малките тигърчета, и на малките котенца, пардон - дечица"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 100 мл хладка
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 800 г + брашно за доомесване
  • сирене - 200 г
  • за намазване
  • суха мая - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - щипка
  • вода - 1 к.ч.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко от топлото мляко разтваряте маята със захарта и малко брашно, оставяте да се активира. Разбивате яйцето с млякото, олиото и водата. Пресявате брашното със солта и прибавяте млечната смес и шупналата мая.

Замесвате първоначално с малко брашно, трябва да получите лепкаво меко тесто. Към него прибавяте натрошеното сирене и доомесвате, но оставяте много по-меко от обичайното тесто за хляб.

Покривате с фолио и оставяте да втаса, след което взимате малки топки и слагате на разстояние в намазнени тави.

Отново оставяте да втасат, в купичка сипвате от изброените продукти за намазването, разбърквате и оставяте да шупне сместа, след което с четка намазвате питките и слагате да се пекат в загрята фурна до получаване на хубав златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: