Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Яйчен сладкиш с шипков мармалад

Яйчен сладкиш с шипков мармалад

DayaDaya
Новак
2423438
Яйчен сладкиш с шипков мармалад
Снимка: Daya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Такъв сладкиш ще ви приготвим, при това само с 1 чаша брашно, че няма да повярвате"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия
  • мармалад - шипков, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците и ги слагаме в дълбока купа. Белтъците разбиваме с 2 лъжици захар до получаването на сняг.

В друг съд разбиваме маслото с останалата захар. След което прибавяме жълтъците, прясното мляко, брашното с бакпулвера и ванилията, като непрестанно бъркаме.

Разбиваме и изсипваме сместа в подмазана и поръсена с брашно форма за торта. Печем на 170 градуса в предварително загрята фурна.

След като се изпече, намазваме с шипков мармалад, а отгоре с лъжица слагаме разбития белтък на купчинки.

Поръсваме белтъка с кристална захар и смлени орехи. Отново печем, но само отгоре. Сладкишът е подходящ за сервиране с кафе или чай.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: