Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците и ги слагаме в дълбока купа. Белтъците разбиваме с 2 лъжици захар до получаването на сняг.
В друг съд разбиваме маслото с останалата захар. След което прибавяме жълтъците, прясното мляко, брашното с бакпулвера и ванилията, като непрестанно бъркаме.
Разбиваме и изсипваме сместа в подмазана и поръсена с брашно форма за торта. Печем на 170 градуса в предварително загрята фурна.
След като се изпече, намазваме с шипков мармалад, а отгоре с лъжица слагаме разбития белтък на купчинки.
Поръсваме белтъка с кристална захар и смлени орехи. Отново печем, но само отгоре. Сладкишът е подходящ за сервиране с кафе или чай.
Добър апетит!