Сеченица

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
07/12/2019
"Получи ни се страхотно по тази рецепта. Опитайте и вие и споделете вкусния резултат с нас."
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
39 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 127
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена39

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа се сипва пресято брашно, около 100 г, и се размесва с натрошената мая/не се шупва/.

След това се добавят водата и млякото, солта. Омесва се тесто с останалото брашно. Трябва да е средно твърдо. Веднага тестото се дели на 10 топчета, покриват се с кърпа.

Взема се едно топче, точи се на кора с големината на десертна чиния. Намазва се с олио и в средата се слагат мънички бучки мас.

Разточва се още едно топче на кора. Поставя се върху първата. Двете кори се разточват на кора с диаметър, колкото този тавата, в която ще се пече (при мен 30 см).

Кората се поставя се в тава, намазана с мас. Там тя се намазва с 2 с.л заквасена сметана /аз използвах този път кисело мляко/и се поръсва с натрошено сирене.

Същото се прави и с другите топчета. Получават се 5 кори. Последната не се намазва.

Корите се нарязват на квадрати и тавата се покрива с кърпа. Оставя се на топло за втасване около 30 мин. След това се намазват с разбит жълтък, олио и малко вода.

Сеченицата се пече на 180 градуса до златисто. Получава се страхотен тутманик.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#170618
Страхотна е
3
0