Ориз с къри и хрупкави зеленчуци

03/02/2017
"Толкова е вкусен, че няма да забележите, че покрай него няма пържола "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 749
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 400 г ориз във вода при съотношение 1:5. Изцеждаме от него излишната течност и го оставяме настрани.

В малка купичка разбиваме две яйца, след което ги изпържваме в малък тиган и ги изваждаме, в същото място изпържваме много леко нарязаните на филийки гъби. Изпържените яйца и гъби ги оставяме настрани.

В друг по-голям тиган в малко мазнина много леко изпържваме нарязан на едро лук и нарязани 80 грама моркови на тънки пръчици. Лукът и морковите трябва да са леко хрупкави.

Намаляваме леко котлона, след което към тях прехвърляме сварения и отцеден ориз. Добавяме изпържените яйца и пържените гъби. Подправяме с джинджифил, черен пипер, сол и къри. Разбъркваме добре изключваме котлона и ястието е готово за поднасяне.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Само не разбрах в кой момент се прибавят чушките и царевицата.
2
0
Десислава Дончева
След като сме сложили морковите и лукът да се запържат , веднага слагаме и нарязаните чушки , пържат се малко за да останат леко хрупкави. А царевицата се слага след добавянето на сварения ориз. Царевицата е от консерва.
0
0