Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Ориз с испански сос и риба тон

Ориз с испански сос и риба тон

Petya KeranovaPetya Keranova
Новак
1812470
Ориз с испански сос и риба тон
Снимка: Petya Keranova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Лесно и вкусно - това е нашето топ предложение за обяд днес"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • За соса
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр. малка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 1 бр. голям
  • доматено пюре - 400 мл
  • зехтин
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 2 щ.
  • риган - 2 щ.
  • босилек
  • риба тон - 1 консерва, в собствен сос /може и повече/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо няколко съвета: Рибата тон е от консерва, защото идеята на това ястие е да е лесно и бързо, пък и защото прясната риба тон не се намира навсякъде и е скъпа.

Изберете от дългозърнестите сортове ориз, които се варят като пастата - в голямо количество подсолена вода, след което се отцеждат в гевгир и не се слепват. Времето за варене е указано на опаковката.

И така: Пригответе соса, като задушите в зехтина нарязаните на кубчета патладжан и тиквичка, добавите пресования чесън и кубчетата домат, залеете с доматеното пюре и овкусите с подправките.

Сварете ориза според указанията на опаковката, отцедете го и оформете от него гнездо във всяка чиния. Образувалото се в средата кладенче напълнете със сос и поръсете с рибата като на снимката. По желание украсете с пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: