Начин на приготвяне
Първо няколко съвета: Рибата тон е от консерва, защото идеята на това ястие е да е лесно и бързо, пък и защото прясната риба тон не се намира навсякъде и е скъпа.
Изберете от дългозърнестите сортове ориз, които се варят като пастата - в голямо количество подсолена вода, след което се отцеждат в гевгир и не се слепват. Времето за варене е указано на опаковката.
И така: Пригответе соса, като задушите в зехтина нарязаните на кубчета патладжан и тиквичка, добавите пресования чесън и кубчетата домат, залеете с доматеното пюре и овкусите с подправките.
Сварете ориза според указанията на опаковката, отцедете го и оформете от него гнездо във всяка чиния. Образувалото се в средата кладенче напълнете със сос и поръсете с рибата като на снимката. По желание украсете с пресен босилек.