Зелеви сарми с булгур

03/02/2017
"От кухнята на баба на вашата трапеза - при нас ще намерите най-вкусните рецепти за сарми "
Приготвяне50 мин.
Готвене180 мин.
Общо230 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 197
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се задушават нарязаните лук, чесън, свинското месо /нарязано на малки кубчета/, измитият булгур с 3 ч.ч. вода. Задушаваме до набъбване на булгура.

Всичко се овкусява със сол, черен и червен пипер. Получената плънка се завива в зелевите листа. Сърмите се нареждат в дълбока тенджера, на дъното на която се слагат 2-3 цели зелеви листа, за да не загорят сармите.

Отгоре се притискат зелевите сармички с обърната чиния. Добавя се вода, колкото да покрие чинията, и сармите се варят 2-3 часа на бавен огън.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар