Начин на приготвяне
Предварително размразената и измита кокошка нарязваме на порционни парчета и слагаме в дълбок съд. Заливаме с водата, добавяме сол, зърна черен пипер, бахар, дафинов лист и слагаме с капак да заври на котлона.
Аз използвам тенджера под налягане, така че кокошката се вари и задушава едновременно с по-малко количество вода.
След завиране оставяме на котлона да ври още около 40-50 минути, в зависимост от съда, който използвате.
През това време измийте, почистете и обелете зеленчуците. Нарежете картофите, морковите и целината на едри парчета. Добавете към врящата кокошка.
След като пилешката яхния е готова, посолете допълнително, ако е необходимо.
Сервирайте в подходящи чинии, поръсете с нарязания магданоз, лют червен пипер и поднесете с резен лимон.
Бистрата яхния от кокошка е много вкусна.