Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхнии»Бистра яхния от кокошка

Бистра яхния от кокошка

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Бистра яхния от кокошка5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Най-вкусното лекарство за борба грипа и настинките си остава яхнията от кокошка"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр. замразена кокошка
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • лук - 1 бр. кромид
  • дафинов лист - 2 бр.
  • вода - 4 литра, топла
  • черен пипер - зърна
  • бахар
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • лют червен пипер - или сушени люти чушлета
  • лимони - 1 бр. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително размразената и измита кокошка нарязваме на порционни парчета и слагаме в дълбок съд. Заливаме с водата, добавяме сол, зърна черен пипер, бахар, дафинов лист и слагаме с капак да заври на котлона.

Аз използвам тенджера под налягане, така че кокошката се вари и задушава едновременно с по-малко количество вода.

След завиране оставяме на котлона да ври още около 40-50 минути, в зависимост от съда, който използвате.

През това време измийте, почистете и обелете зеленчуците. Нарежете картофите, морковите и целината на едри парчета. Добавете към врящата кокошка.

След като пилешката яхния е готова, посолете допълнително, ако е необходимо.

Сервирайте в подходящи чинии, поръсете с нарязания магданоз, лют червен пипер и поднесете с резен лимон.

Бистрата яхния от кокошка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: