Сирене върху сач

ИринаИрина
Новак
15702149
Сирене върху сач
Снимка: Ирина
1 / 2
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Юнашко предястие, с което ще ви се услади и ракийката, и виното, но най-вече компанията"

Необходими Продукти

  • сирене - 500 г
  • лук - 2 глави
  • масло - 150 г
  • маслини - 6 - 7 бр.
  • люти чушки - 3 - 4 бр.
  • червен пипер - на вкус
  • риган - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използва се сирене за баница, твърдо, може и с домашно или домашен кашкавал. Режем сиренето на плочки и го редим на глинен сач.

Лука режем на тънки полумесеци и нареждаме върху сиренето. Най-отгоре слагаме маслините и лютите чушки, овкусяваме с червен пипер и риган.

Маслото слагаме на кубчета и слагаме във фурната на висок градус.

Печеното сирене става бързо и е прекрасно предястие.

Сиренето върху сач е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: