Телешко месо с картофи и дюли
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Телешко месо с картофи и дюли

Телешко месо с картофи и дюли

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4119601587461
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
"Неустоима комбинация от вкусове и аромати, която ще ви плени"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на парчета. Изпържваме го в сгорещено олио за 3-4 мин. След това изваждаме месото.

В същата мазнина задушаваме нарязаните на едро лук и моркови. Когато се задушат, добавяме и месото.

Добавяме червения пипер и доматеното пюре и доливаме топла вода, колкото да покрие месото. Оставяме яхнията да се готви на тих огън.

Когато започне да къкри, добавяме нарязаните на едро картофи и дюля, а също маслините и доматения сок.

Разтваряме брашното в малко вода и добавяме към ястието. Наливаме и виното и още малко вода.

Подправяме със сол и черен пипер и оставяме ястието да се готви.

Телешкото месо с картофи и дюли е готово.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: