Ябълков щрудел с грис

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
24/12/2019
"Изкушенията са онова, което ни прави хора. Не се мъчете с диети, ами си отрежете едно голямо парче щрудел "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 549
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Щрудел

Начин на приготвяне

Настържете почистените ябълки на едро ренде, поставете ги в тенджера заедно със захарта.

Варите ги до извиране на сока им при непрекъснато бъркане. Прибавяте гриса, канелата и разбърквате добре.

Оставяте плънката настрани до пълно охлаждане.

Замесете меко тесто от продуктите за него, оставяте на топло да втаса за около час. Разделяте втасалото тесто на две равни половини.

Върху лист хартия за печене, разточете правоъгълна кора от едната половинка тесто.

Срещуположните страни (от ляво и дясно) разрязвате ленти с ширина 1 см, в средата поставяте плънката.

Кръстосвате лентите върху плънката на рибена кост - една отляво-една от дясно, като ги редувате.

По същия начин процедирате и с втората половина тесто. Преместете оформените щрудели заедно с хартията в подходяща тава.

Оставяте ги за около 30 минути на топло, намажете ги с разбит жълтък и малко мляко.

Печете ябълковите щрудели с грис в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, още топли поръсете с пудра захар.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица Петрова
Маслото разтопено ли да бъде?
0
0