Начин на приготвяне
Бутчетата се сваряват за 30 мин. Бульонът се прецежда и се оставя настрана. Месото се отделя от костите и се накъсва на едро.
В тиган се запържват нарязаният лук, чесънът /смачкан с нож и нарязан на ситно/ и гъбите. След около 3-4 минути се добавят нарязаните морков и чушки.
Когато зеленчуците достатъчно омекнат към тях се прибавя измитият в гевгир ориз. Щом той стане прозрачен се добавя виното и 1/2 ч.ч. топла вода.
Прибавя се и пилешкото месо и подправките. Когато течността се поеме от ориза сместа се изсипва в тава. Залива се с 3 ч.ч. от пилешкия бульон - топъл.
Ястието се поставя във фурна загрята на 200 градуса. Щом то заври хубаво и навсякъде, фурната се изключва. Оризът поема водата и ястието е готово за консумиране след 10-15 минути.
Коментари