Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с праз и домашна луканка

Бъркани яйца с праз и домашна луканка

Бъркани яйца с праз и домашна луканка
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Хапваме и си спомняме за баба, която първа ни нагости с този селски специалитет"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр
  • луканка - 1/2 домашна
  • праз - 1/2 стрък
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате луканката на дребни кубчета или на кръгли парченца.

Слагате в тигана малко олио, нарязвате праза на ситно и започвате да го пържите.

Пържите докато стане прозрачен и добавяте парченцата луканка.

Заедно пържите съвсем кратко и чуквате яйцата, овкусявате с черен пипер и сол, разбърквате и пържите за кратко, ако обичате по-рохки бъркани яйца.

Бърканите яйца с праз и домашна луканка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: