Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша със спанак, сирене и яйца

Каша със спанак, сирене и яйца

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Каша със спанак, сирене и яйца
Снимка: Таня Левенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Излезе ли пресният спанак, веднага я правим тази каша, като не жалим нито спанака, нито сиренето"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • брашно - 2 с.л
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 20 - 30 г
  • сирене - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и се поставя в гореща вода за 5-6 мин. Изцежда се готов, а като поизстине, се нарязва на ивици, а водата се запазва.

В тиган с олио /2 с.л./ и маслото се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се брашното и като се зачерви леко се изливат 2 чаши от бульона от спанака.

Бърка се до сгъстяване и се прибавят разбитите яйца, сиренето и черният пипер, както и спанакът.

Задушаването продължава 2-3 минути, като се бърка непрекъснато, за да станат яйцата на конци.

Кашата със спанак се поднася топла с още малко натрошено сирене в средата на чинията.

Кашата със спанак сирене и яйца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петко
Петко
Aлоооо балоните къде отиде спанака????????
30.08.2017 04:27
19