Пилешко руло със сушени домати

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
685
761
2162
6
07/02/2017
"Най-вкусните неща идват в малки опаковки, на рулца, плътно завити в бекон, така разказват познавачите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 351
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пържоли от пилешки бутчета - 5 бр. (без кожа)
  • соев сос - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • сушени домати - 100 г в зехтин
  • сирене - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - пресен
  • крема сирене - 1 пакетче
  • пушен бекон - 100 г на лентички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се поръсват с малко сол и черен пипер и се поставят в купа.

Смесват се соевият сос, балсамовият оцет и олиото. С получената марината се заливат пържолите, похлупват се с капак и се поставят в хладилник да се овкусят.

Сушените домати, сиренето, чесънът и магданозът се поставят в друг съд и се пасират.

Върху работния плот се разстила найлоново или алуминиево фолио, след което върху него се нареждат пържолите, така, че леко да се застъпват. Трябва да се получи един голям правоъгълник.

Пържолите се намазват с крема сиренето и върху него се разпределя сместа от домати и сирене. С помощта на фолиото месото се навива на руло и се прехвърля в тава, която предварително сме намазали дъното и с олио.

Рулото се обвива с лентичките бекон. Ястието се пече на 190 градуса.

Източник:http://ilrai.blogspot.bg

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар