Сиропирана домашна торта

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
23/03/2012
"Вкусна пухкава домашна торта с много крем"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161 049
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата добре и при непрекъснато биене добавете захарта и маслото. Отново разбийте добре и добавете брашното, орехите, бакпулвера и лимоновата кора. Сипете сместа в намазнена тава и сложете да се изпече в умерено загрята фурна. Разделете изпечения поохладен блат на 2 отделни.

Сложете съд на котлона и кипнете водата със захарта за сиропа. Оставете го да изстине.

Разтворете нишестето според указанията на опаковката. Сложете млякото със захарта да кипне и разбъркайте с нишестето енергично. Свалете сгъстения крем и го разбъркайте с маслото. Оставете да се охлади и разбъркайте с разбитата на сняг сметана.

В подходящ поднос сложете първия блат, сиропирайте, намажете с крем, втори блат, сиропирайте и отново намажете обилно цялата торта с крем. Украсата е по ваше желание. Оставете в хладилник за 3 часа преди да поднесете.

Рейтинг

5 24
4 15
3 14
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
клео
клео
08.09.2014 15:01
снимката не отговаря на рецептата
4
0
Nora Tsvetkova
Nora Tsvetkova
25.03.2016 14:09
Съгласна ....
2
0
Живка
Живка
15.08.2013 07:41
тортата е добра
0
4
Илияна Апостолова
Млякото и захарта заедно с нишестето е за крема, а водата и захарта- за сиропиране. Четете малко!
7
1