Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с маслини и бяло вино

Пиле с маслини и бяло вино

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988371
Пиле с маслини и бяло вино2 / 2
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ще приемете ли поканата ни за обяд?"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • маслини - 300 г без костилки
  • вода - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • розмарин
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порции. Запържва се от всички страни в олио.

Добавя се чесънът и се пържи до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер, прибавят се подправките, залива се с бялото вино, водата и се добавят маслините.

Ястието се готви на слаб огън до готовност. Сервира се с макарони или ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: