Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Бирени свински пържоли на скара

Бирени свински пържоли на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Бирени свински пържоли на скара4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Най-трудно е да прецените колко бира за приготвите, че и за готвене ще ви трябва, и за консумация"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг /от плешка или врат/
  • бира - 500 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 стрък
  • лук - 6 бр. жълт и червен кромид, по - едри глави
  • сланина - 1 малко парче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите хубаво под течаща студена вода и оставете в гевгир, за да се отцеди хубаво водата от тях. Не ги начуквайте, за да са по-сочни.

Обелете скилидките чесън и ги нарежете на четвъртинки или на осминки по дължина - в зависимост от големината им.

Направете леки разрези в пържолите от всички страни и сложете в тях парченцата чесън и листенца розмарин. Направете кашичка от зехтина, черния пипер и солта и намажете с нея пържолите равномерно от всички страни. Така овкусените пържоли преместете в съд с похлупак или в плик за печене и оставете в хладилника поне за 6 часа.

След като постоят в хладилника минимум шест часа, залейте с бирата, така че всички пържоли да се покрият от нея, и върнете в хладилника за още шест часа или за една нощ.

Маринованите пържоли се слагат една по една в горещ тиган с малко зехтин за няколко минути, като се обръщат и от двете страни, за да се запечатят соковете им.

Включете електрическата скара да загрее (а още по-вкусни са естествено на скара с жар), намажете хубаво с парче сланина решетките и изпечете от двете страни пържолите.

Почистете от люспите и нарежете на едри колелца кромид лук и го изпечете заедно с пържолите.

При сервиране използвайте изпечените колелца за гарнитура и поднесете с халба добре изстудена бира.

Бирените свински пържоли на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Благодаря Ви! :)
10.03.2017 13:36
2