Начин на приготвяне
Измийте пържолите хубаво под течаща студена вода и оставете в гевгир, за да се отцеди хубаво водата от тях. Не ги начуквайте, за да са по-сочни.
Обелете скилидките чесън и ги нарежете на четвъртинки или на осминки по дължина - в зависимост от големината им.
Направете леки разрези в пържолите от всички страни и сложете в тях парченцата чесън и листенца розмарин. Направете кашичка от зехтина, черния пипер и солта и намажете с нея пържолите равномерно от всички страни. Така овкусените пържоли преместете в съд с похлупак или в плик за печене и оставете в хладилника поне за 6 часа.
След като постоят в хладилника минимум шест часа, залейте с бирата, така че всички пържоли да се покрият от нея, и върнете в хладилника за още шест часа или за една нощ.
Маринованите пържоли се слагат една по една в горещ тиган с малко зехтин за няколко минути, като се обръщат и от двете страни, за да се запечатят соковете им.
Включете електрическата скара да загрее (а още по-вкусни са естествено на скара с жар), намажете хубаво с парче сланина решетките и изпечете от двете страни пържолите.
Почистете от люспите и нарежете на едри колелца кромид лук и го изпечете заедно с пържолите.
При сервиране използвайте изпечените колелца за гарнитура и поднесете с халба добре изстудена бира.
Бирените свински пържоли на скара са готови.
Коментари