Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Попска яхния с бъбреци

Попска яхния с бъбреци

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Попска яхния с бъбреци
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Няма да подминете с лека ръка бъбреците в месарницата, ако знаете каква вкусна яхния се приготвя от тях"

Необходими Продукти

  • бъбреци - 500 г
  • сол
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • кромид лук - 3 - 4 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • малки лукчета - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на зърна
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, изчистваме и посоляваме бъбреците и ги слагаме да се задушават с зехтина и малко вода.

Когато започнат да се пържат, ги изваждаме в чиния.

В същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук и брашното. Добавяме червения пипер, нарязаните на ситно домати, виното и малко гореща вода.

Слагаме бъбреците в соса, добавяме изчистените лукчета, черния пипер, дафиновия лист, чесъна, нарязан на филийки, и оставяме ястието да се вари на тих огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: