Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли на фурна със зеленчуци и топено сирене

Вратни пържоли на фурна със зеленчуци и топено сирене

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Вратни пържоли на фурна със зеленчуци и топено сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Стане ли дума за вратни пържоли - пристрастни сме. Но без всякакви колебания ви казваме, че тези са просто великолепни, а гарнитурата ще ви скрие шапката"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр. вратни без кост
  • за маринатата на пържолите
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - сок на половин лимон
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • бульон - телешки, кипнат в 300 мл вода
  • за зеленчуците
  • замразени зеленчуци - 1 пакет моркови, царевица, грах, броколи
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • вода - 100 мл
  • готварска сметана - 100 мл
  • топено сирене - 4 - 5 триъгълничета с шунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо правим маринатата за пържолите - в купа смесваме солта, червения пипер, чубрицата, черния пипер, виното, сока от лимона и зехтина.

Измитите пържоли потапяме в маринатата и оставяме да престоят за час в хладилник, за да поемат подправките.

Подреждаме ги в тавичка и доливаме към тях сварения бульон и останалата част от маринатата. Печем под фолио около час и после без фолио, докато се запекат добре.

Докато пържолите се пекат приготвяме гарнитурата - в дълбок тиган задушаваме зеленчуците в зехтина, доливаме и вода. След като изпари водата и зеленчуците са омекнали и са се задушили, добавяме сметаната и парчетата топено сирене.

Оставяме на тих огън до разтопяванета на сиренето-аромата е невероятен, а пък вкуса...ммм

Сервираме опечените пържоли с гарнитурата, като за целта използваме ринг да я оформим, поръсваме с пресен копър и декорираме по желание. Невероятна вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: