Фалафели с кимион и кориандър

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953494
08/02/2017
"Всякакви фалафели сте опитвали, но толкова ароматни, колкото нашите - едва ли "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 522
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се измива хубаво и се накисва за 10-12 часа. След това нахутът се отново и се почиства от падналите люспи.

В блендер или кухненски робот се разбива нахута. След това се изсипва в по-дълбока купа.

Към него се прибавят и подправките. Всичко се разбърква хубаво. След като сместа е омесена добре с мокри ръце се оформят фалафелите.

Олиото се слага на котлона да се сгорещи. Когато олиото е готово фалафелите се притискат леко и се изпържват от двете страни.

Трябва да придобият лек златист загар. Стават много бързо готови, затова трябва да се внимава.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар