Домашно пиле с картофи и ориз

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
186
2k
693
803
1
08/02/2017
"Защото не всички пилета са еднакви, нали знаете? Домашните са по-вкусни "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 709
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето нарязваме на порции и сваряваме в подсолена вода до полуготовност.

Прецеждаме бульона. Задушаваме в олиото последователно наситнения лук, чесън, настъргания морков, прибавяме почистения и измит ориз.

Доливаме 2 чаши от бульона на свареното месо и 2 чаши вода, добавяме и картофите, нарязани на кубчета.

След като всичко се е задушило, овкусяваме със малко сол, добавяме дафиновия лист и пипера на зърна. Прехвърляме в тава сместа и подреждаме отгоре порциите пилешкото месо.

Печем във фурна да готовност. След това изваждаме тавата и покриваме с по- голяма тава, за да се задуши още повече и поеме цялата течност ориза.

Да, комбинацията е малко странна, но я знам от моята баба, която беше голяма кулинарка или това е една просто позабравена рецепта. Опитайте, повярвайте ми ще ви хареса. Вкусно да ви е!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Интересна и хубава рецепта! Получи се вкусно ястие. Единствената ми забележка е, че не видях нито едно указание за време на изпълнение на операциите с
продуктите....Поне приблизително....Ами какво ще правят начинаещите готвачи просто не знам!
0
0