Змиорка по фламандски

Мария ГулековаМария ГулековаПомощник Готвач40914111
09/02/2017
"Готови ли сте да опитате сготвена змиорка? Обещаваме ви, че много ще ви хареса "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 772
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме змиорката. Нарязваме я на парчета с дължина около 10 см. Овалваме ги в предварително смесени брашно, сол и черен пипер и ги изпържваме в сгорещено олио.

Изваждаме ги и ги нареждаме в подходящ съд, като между тях слагаме нарязаните на кръгчета лимони и лук. Оставяме всичко да престои за 1 нощ.

В тенджера слагаме да кипне виното, оцета, бульона, дафиновите листа и черния пипер. Когато бульонът кипне, го прецеждаме и го оставяме да изстине.

Сгорещяваме маслото и в него запържваме брашното. Разреждаме го с изстиналия бульон, за да се получи сос.

С така получения сос заливаме рибата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар