Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Турска пица»Турска пица пиде

Турска пица пиде

К.ИлияноваК.Илиянова
Новак
910114
Турска пица пиде
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Онези, които обожават пица, ще гласуват с пет звезди за това наистина звездно предложение за турски пици пиде"

Необходими Продукти

  • Продукти за тестото
  • мая - 20 г прясна
  • кисело мляко - 100 мл
  • вода - 100 мл топла
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • За плънката
  • кайма - 500 г телешка или говежда
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава (или две по - малки)
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме топлата вода в купа и слагаме маята заедно със захарта и оставяме маята да се активира.

След като маята е шупнала добавяме киселото мляко, разтопеното масло и солта. Разбъркваме леко.

Следващата стъпка е добавянето на брашното. То се добавя постепенно до получаването на меко тесто.

Оставяме го настрани да втаса за два часа и през това време се заемаме с плънката.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в малко олио.Добавяме и каймата и пържим докато не стане на трошички.

Предварително обелваме и режем домата на ситно и го добавяме към лука и каймата. Добавяме сол и черен пипер според нашия вкус. С това и плънката ни е готова.

След като тестото е втасало го разделяме на 4 равни части.Всяка една от тях оформяме овално. По дължината в средата разпределяме сместа, мажем краищата с предварително разбито яйце (яйцето играе ролята на лепило) и оформяме като лодка.

Същото правим и с останалите парчета. Намазваме тавата с олио и печем на 250 градуса в предварително загрята фурна.

Сервираме турската пица Пиде с гъсто кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Получили са се чудесни.
08.02.2017 17:45
2
2
Покажи всички подкоментари