Бяла чорба с ориз

ИринаИринаНовак1543
09/02/2017
"Първо опитайте тази млечна чорба с ориз, а после ще ни кажете колко ви е харесала "
Приготвяне5 мин.
Готвене40 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 027
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го слагаме на котлона с вряла вода да покъкри. След 10 минути варене на ориза в вода, постепенно добавяме прясното мляко на около 3-4 пъти, като намалим котлона на средно ниво.

След първото добавяне на прясно мляко непрестанно бъркаме с дървена лъжица, за да се предотврати загаряне.

Когато добавим цялото количество, бъркаме до сгъстяване на сместа и готовност на ориза. Осоляваме добре махаме от котлона и слагаме с капак за около 10-15 мин.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Маги
Маги
27.01.2019 09:25
Аз слагам в прясното мляко по 1 с.л масло. Така бялата оризова чорба променя вкуса си. Идеална е за закуска.
0
0