Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пилешко и маслини

Пица с пилешко и маслини

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пица с пилешко и маслини
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Знаеш, че пицата ще стане великолепна, когато и тестото сте замесили сами, и плънката сте приготвили"

Необходими Продукти

  • Тесто за пица
  • вода - 180 мл
  • брашно - 380 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • мая за хляб - 1/2 кубче прясна
  • зехтин - 3 с.л.
  • За гарниране
  • пилешко филе - 250 г
  • маслини - 150 г
  • доматено пюре
  • босилек
  • риган
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода разтворете маята, заедно със захарта и 1 чаена лъжичка от брашно. Получената гъста каша се оставя на топло да шупне.

Брашното се пресява. Изсипете го на плота, прибавете солта и направете кладенче. Налейте вътре останалата топла вода, маята и зехтина. Замесете тесто, което да е меко и еластично. Оставете го покрито да втаса и да удвои обема си и да стане въздушно.

Омесете отново тестото и разпределете в тавичка на тънък пласт. Намажете с доматеното пюре и наредете парчетата пилешко. Маслините обезкостете и наредете равномерно. Поръсете с босилек и риган.

Поставете тавичката в умерена фурна да се пече за 10- 15 минути. Когато е готова се изважда и се настъргва върху нея кашкавала. Отново се поставя във фурната до разтапяне на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: