Начин на приготвяне
В топла вода разтворете маята, заедно със захарта и 1 чаена лъжичка от брашно. Получената гъста каша се оставя на топло да шупне.
Брашното се пресява. Изсипете го на плота, прибавете солта и направете кладенче. Налейте вътре останалата топла вода, маята и зехтина. Замесете тесто, което да е меко и еластично. Оставете го покрито да втаса и да удвои обема си и да стане въздушно.
Омесете отново тестото и разпределете в тавичка на тънък пласт. Намажете с доматеното пюре и наредете парчетата пилешко. Маслините обезкостете и наредете равномерно. Поръсете с босилек и риган.
Поставете тавичката в умерена фурна да се пече за 10- 15 минути. Когато е готова се изважда и се настъргва върху нея кашкавала. Отново се поставя във фурната до разтапяне на кашкавала.