Лесен сладкиш с карамел и ябълки

09/02/2017
gergana
отgerganaНовак16147
"Знаете какво казват за лесните сладкиши, нали? Лесни за приготвяне - лесни за изяждане "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 343
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • за карамела
  • захар - 1 к.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 400 г (или една кофичка)
  • ябълки - 2 или 3 бр. (зависи от големината на тавата)
  • олио - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме ябълките на тънки полумесеци. Загряваме котлона и в тавата, в която ще печем сладкиша, карамелизираме захарта. Оставаме леко да се охлади и нареждаме ябълките.

В подходящ съд разбиваме яйцата и захарта. След това слагаме олиото, киселото мляко и содата, разбъркваме и започваме да слагаме пресятото брашно и бакпулвера до получаването на кексово тесто.

Изсипваме тестото върху карамела и ябълките и слагаме да се пече в загрята на 200 градуса фурна за 40-45 минути.

Леко охладен обръщаме десерта в подходяща тортена чиния.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар