Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запечени пилешки крилца с глазура

Запечени пилешки крилца с глазура

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Запечени пилешки крилца с глазура1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Време е за парти с приятели, затова пригответе хрупкави и много ароматни пилешки крилце - всички ги обичат"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 700 - 800 г
  • кетчуп - 2 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилешките крилца.

В голяма купа смесваме заедно кетчупа, захарта, соса, оцета, морска сол и черен пипер на вкус.

Отделяме по-голямата част от сместа, а в останалата част накисваме крилцата. Оставяме ги да престоят за около 30 мин.

В тава, която предварително сме намазали с масло, изсипваме крилцата и заливаме с половината от оставения сос. Покриваме с фолио и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 мин.

След това отстраняваме фолиото и допичаме за още около 5-6 мин. Поднасяме ги топли с останалия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: