Пилешко филе в италианско прошуто

24/03/2012
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 872
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 броя пилешки гърди
  • прошуто - 6 големи тънки резена Крудо
  • чесън - 3 скилидки
  • горчица - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 - 2 с.л.
  • майорана - 1 ч.л. суха
  • сол
  • черен пипер
  • галета - около 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пилешкото тънко и хубаво го посолете и натъркайте с черен пипер. Полейте с лимонов сок и оставете така за 30 минути в похлупен съд.

Хубаво разбийте заедно счукания чесън, горчицата, балсамови оцет и малко галета, за да се получи кашица.

Намажете обилно пилешкото с тази смес, поръсете с малко майорана и завийте на стегнато руло. Така приготвените рула добре увийте в резени италианско прошуто, като забождате с клечки за зъби, за да се закрепи. За двете рула са необходими по 3 листа прошуто за всяко.

Разбийте яйцето с галетата. Оваляйте рулцата в тази смес и сложете да се запържат равномерно в сгорещена мазнина. Поднесете със салата от свежи зеленчуци.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар