Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на кубчета, лука - на тънки полумесеци, морковите - на дребно и доматите от консервата - също, ако не са нарязани.
Запържете мляното месо в олиото, добавете лука. После картофите, морковите, подправките, доматите, разбъркайте хубаво и долейте вода, колкото да покрие сместа.
Изсипете всичко в подходяща дълбока тавичка и сложете във фурната на 200 г, докато се изпари течността.
През това време пригответе заливката, като запържите брашното в олиото, разредите с прясното мляко и бъркате на котлона до получаване на гъст сос.
Отдръпнете от котлона, подправете със сол, черен пипер и щипка индийско орехче. Добавете киселото мляко и разбъркайте добре.
Чукнете едно по едно яйцата, като след всяко бъркате, докато го поеме сместа. Разнесете поливката равномерно с лъжица и върнете в горещата фурна, докато се запече.