Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхнии»Кюфтета с гъби, чушки и сос

Кюфтета с гъби, чушки и сос

Кюфтета с гъби, чушки и сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Когато става дума за кюфтета бройката име е почти толкова важна, колкото и това с какъв сос са поднесени"

Необходими Продукти

  • печурки - 10 бр. пресни
  • печени чушки - 4 бр. червени
  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • ориз - 100 г
  • чубрица
  • чер пипер
  • кимион
  • За соса
  • брашно - 3 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • чер пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в дълбока купа, добавете измития ориз и подправките, омесете добре.

Оформете 12 кюфтенца, пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода и ги варете до готовност (около 12 мин).

Нарежете гъбите на филийки, сложете ги в дълбок тиган и ги задушете в маслото, добавете чушките, нарязани на жулиени, и гответе още 5 мин.

Сложете брашното в купа, налейте малко вода и го размийте, добавете го в тигана и разбъркайте, налейте 500 мл от бульона, в който са врели кюфтета, налейте и виното, оставете на бавен огън, докато ястието се сгъсти.

Добавете кюфтета и свалете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: