Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Македонска мусака с патладжани

Македонска мусака с патладжани

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Македонска мусака с патладжани2 / 2
10/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Сега оставяме на гърците и македонците да се разберат, чия точно е мусаката с патладжани, а ние си сипваме допълнително, защото е уникално вкусна"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • патладжани - 3 - 4 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • чубрица
  • магданоз - 1 връзка
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • за заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните нарязваме на филийки и оставяме да се отцедят, за да излезе киселата вода.

В сгорещеното олио задушаваме нарязаните патладжани. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме каймата, нарязания на ситно лук и настърганите домати.

Подправяме с чубрицата, магданоза и индийското орехче.

В намазнена тава нареждаме ред патладжани, ред кайма и така, докато свършат продуктите.

Заливаме с виното и печем в умерена фурна.

Малко преди да извадим мусаката, я заливаме с разбитите яйца, киселото мляко, содата и брашното.

Отгоре добавяме настъргания кашкавал и връщаме във фурната да се допече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: