Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба в гърне по охридски

Риба в гърне по охридски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Риба в гърне по охридски1 / 2
10/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"И докато Биляна платно белеше на Охридското езеро, някои сръчни домакини такава риба приготвиха, че ти иде да хапнеш и песен да запееш"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • масло - 6 - 7 с.л.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • готварска сметана - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и в него запържваме ситно нарязания лук.

Добавяме червения пипер, виното и нарязаните на кубчета картофи.

Когато картофите омекнат, прибавяме предварително размитото с вода доматено пюре.

Добавяме и нарязаните на ивички краставички и нарязаната на кубчета риба.

Разбъркваме добри и слагаме всички продукти в гърне. Подправяме със сол и заливаме със сметаната и слагаме във умерена фурна да се задуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: