Салата Морски дар

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата Морски дар1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Романтична салата за всички онези, които планират да споделят вечерта с любимия човек и бутилка вино"

Необходими Продукти

  • фусили - 1 пакет, 500 г (трицветна паста)
  • целина - 3 стръка
  • рулца от раци - 1 опаковка (200 г)
  • грах - 1 чаша (замразени)
  • майонеза - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • босилек - няколко листа за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на котлона дълбока тенджера с подсолена вода да заври. Добавете пастата и варете от 8 до 10 минути или по-малко, ако ги предпочитате ал денте.

Прехвърлете готовата паста в гевгир и изплакнете със студена вода, докато изстине и оставете да се отцежда.

Докато пастата се отцежда, нарежете целината и ролцата от раци. С вряла вода залейте граха, за да се размрази и захлупете с капак за 5 минути.

След това го изплакнете със студена вода, за да си запази цвета.

В голяма купа, разбъркайте заедно майонезата, захарта, оцета, млякото, сол и черен пипер на вкус. Добавете пастата, граха, целината, ролцата от раци и разбъркайте, всичко да се овкуси равномерно.

Добавете допълнително количество сол, захар или майонеза според вкуса си. Оставете салатата на хладно за няколко часа преди сервиране.

По желание добавете нарязан на дребно чесън.

Сервирайте макаронената салата с накъсани листа босилек.

Салатата Морски дар е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: