Начин на приготвяне
Сложете на котлона дълбока тенджера с подсолена вода да заври. Добавете пастата и варете от 8 до 10 минути или по-малко, ако ги предпочитате ал денте.
Прехвърлете готовата паста в гевгир и изплакнете със студена вода, докато изстине и оставете да се отцежда.
Докато пастата се отцежда, нарежете целината и ролцата от раци. С вряла вода залейте граха, за да се размрази и захлупете с капак за 5 минути.
След това го изплакнете със студена вода, за да си запази цвета.
В голяма купа, разбъркайте заедно майонезата, захарта, оцета, млякото, сол и черен пипер на вкус. Добавете пастата, граха, целината, ролцата от раци и разбъркайте, всичко да се овкуси равномерно.
Добавете допълнително количество сол, захар или майонеза според вкуса си. Оставете салатата на хладно за няколко часа преди сервиране.
По желание добавете нарязан на дребно чесън.
Сервирайте макаронената салата с накъсани листа босилек.
Салатата Морски дар е готова.