Начин на приготвяне
Разбийте яйцето с вилица и последователно прибавяйте един по един другите продукти – киселото мляко, в което е разтворена содата, и лимоновия сок, една чаша захар, една чаша брашно, олиото и какаото.
Ароматизирайте с ванилия и разбъркайте добре с лъжица.
Сместа сипете в тавичка с диаметър 28 см, дъното на която намазнете с краве масло и сложете да се пече.
Сега включете фурната на 180 градуса и печете 20 минути. Изпечения сладкиш, докато е още горещ, намажете с мед.
След като се охлади, тогава нарежете сладкиша.
За украса можете да разбиете 1 с.л. белтък с 4 с.л. пудра захар и няколко капки лимонов сок и с получената белтъчна глазура, оцветена със сладкарски бои, да нарисувате нещо цветно.
Най-бързият сладкиш е готов.
Коментари