Начин на приготвяне
Спанакът се задушава за около 10 минути, да поизври водата. В дълбока купа се слагат изстиналият спанак, свареният и отцеден ориз, 5 жълтъка, сметаната, бакпулверът, сол, черен пипер, кимион.
Пасират се.
Прибавяме, настърганите сирене и половината кашкавал, разтопеното масло. Белтъците отделно се разбиват на сняг и се добавят внимателно към спаначената смес. Изсипване в намаслена и поръсена обилно с галета тавичка.
Печем в предварително загрята на 225 градуса фурна. Когато суфлето увеличи обема си и започне да порозовява, го изваждаме, поръсваме с останалия кашкавал и накъсаните на парченца моцарела. Връщаме го обратно да се допече.
Сервира се топло, гарнирано с кисело мляко.