Начин на приготвяне
Почистете и измийте воденичките под течаща топла вода, сложете ги в тенджера заедно със кубчето бульон и захарта, налейте 2 литра вода и захлупете с капак. Сложете на котлона и сварете до готовност и омекване на воденичките. Ако имате тенджера под налягане ползвайте я, времето за варене ще е наполовина.
Почистете зеленчуците, измийте и нарежете картофите, лука и чушката на кубчета, морковите настържете на ренде. Загрейте зехтина и маслото в тиган, сложете лука и морковите и задушете за кратко до омекване.
Налейте в друга тенджера 2 литра вода и оставете да заври, щом кипне поставете картофите и запържените лук и моркови.
Разбъркайте и оставете да поври на средна температура няколко минути. Отцедете воденичките, но запазете бульона.
Бульона сипете в тенджерата с картофите и разбъркайте, воденичките нарежете на парченца и ги добавете. Оставете за 5 минути под капак, след което подправете със сол, черен пипер и малко мащерка. Накрая добавете фидето и чушките.
На чушките им трябва по-малко време за обработка, затова ги прибавяйте в края на готвенето, в противен случай ще се смият в течността. Варете супата за още няколко минути до омекване на фидето.
Разрежете лимона на две, едната половина изцедете и сипете сока в готовата супа, нарежете магданоза и поръсете, махнете от котлона.
При поднасяне сипете супата в дълбока чиния или купичка, сложете резен лимон и за почитателите на пикантното -поръсете с щипка лют пипер люспи.