Начин на приготвяне
Приготвяне на сос Бешамел:
Загряват се олиото и маслото, добавя се брашното и се разбърква. След това се добавят последователно прясното мляко и водата. Посолява се.
За плънката:
Задушават се лукът, гъбите и морковите. /лукът и морковите са настъргани на едро ренде, а гъбите нарязани/. Пилешките бутчета са предварително сварени и обезкостени. Те се добавят към задушените зеленчуци, добавя се малко мазнина и се овкусяват със сол и черен пипер.
В една купа се поставят по 2 кори за баница, като краищата им висят извън съда. Вътре се поставя предварително приготвената плънка и се добавят парчета от топеното сирене. След това се загъват корите и се получава топче.
След като се направят всички топчета се поставят в намазнена тава, обърнати с края навътре /за да не изпадне плънката/ и се заливат със соса Бешамел. Отгоре се настъргва кашкавалът.
Султан кебапът се пече на около 200 градуса до готовност.