Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кебап»Султан кебап с пилешко, гъби и топено сирене

Султан кебап с пилешко, гъби и топено сирене

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Султан кебап с пилешко, гъби и топено сирене
Снимка: Лидия - Гери
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Любимото ястие на султана ще намери ли място и на вашата трапеза? Защото на нашата е на почетното"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет /за 4 топчета ни трябват 8 листа/
  • пилешки бутчета - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • печурки - около 300 г
  • топено сирене - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • За соса Бешамел
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 100 мл
  • сол
  • кашкавал - около 150 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на сос Бешамел:

Загряват се олиото и маслото, добавя се брашното и се разбърква. След това се добавят последователно прясното мляко и водата. Посолява се.

За плънката:

Задушават се лукът, гъбите и морковите. /лукът и морковите са настъргани на едро ренде, а гъбите нарязани/. Пилешките бутчета са предварително сварени и обезкостени. Те се добавят към задушените зеленчуци, добавя се малко мазнина и се овкусяват със сол и черен пипер.

В една купа се поставят по 2 кори за баница, като краищата им висят извън съда. Вътре се поставя предварително приготвената плънка и се добавят парчета от топеното сирене. След това се загъват корите и се получава топче.

След като се направят всички топчета се поставят в намазнена тава, обърнати с края навътре /за да не изпадне плънката/ и се заливат със соса Бешамел. Отгоре се настъргва кашкавалът.

Султан кебапът се пече на около 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: