Домашни кашкавалки

Домашни кашкавалки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Искате ли да видите как изглежда един завършен сериен убиец на диети"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 100 мл.
  • суха мая - 1 пакет
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете маята в брашното и разбъркайте добавете и сол на вкус. Изсипвате млякото и водата /да са хладки/ и замесвате меко тесто. Оставяте го да втаса.

Втасалото тесто го разстилате на правоъгълник и го намазвате с плънката от натрошеното сирене, 1 яйце и киселото мляко.

Отгоре на плънката настъргвате половината от кашкавала, завивате на руло и режете на разстояние от около 3 пръста.

Нареждате в покрита с хартия за печене и намазана с олио тава. Оставяте да втаса, намазвате с разбит жълтък и печете на 200 градуса за 30 мин.

Вадите тавата и поръсвате с останалия кашкавал и отново печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: