Домашна луканка по специална рецепта

13/02/2017
"Разкриваме ви една от най-строго пазените тайни - тайната на вкусната луканка. Не я повтаряйте пред никого, иначе ви грози глоба от една дамаджана червено вино "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 338
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайма - 3 кг телешка
  • чубрица - 20 г
  • черен пипер - 20 г
  • червен пипер - 50 г
  • сол - 200 г
  • свински черва - тънки
  • кайма - 3 кг от свински бут
  • кайма - 3 кг от свинско гръдно месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трите вида кайма се смесват добре и се слагат всички подправки - солта, червения пипер и чубрицата.

Сместа се оставя в хладилника за 4 часа.

След това започвате да пълните червата с готовата смес и връзвате двата края. Луканката се поставя да виси на прохладно място и всеки ден се разточва с точилка.

Според вкуса преценявате кога да консумирате.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар