Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с доматен сос

Свински пържоли с доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свински пържоли с доматен сос2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Открихме рецептата за най-вкусните пържоли и веднага я споделяме с вас!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 8 свински пържоли
  • картофи - 6 броя, по - големи
  • За доматения сос
  • чушки - 1 брой
  • домати - 400 г консервирани
  • вода - около 400 мл
  • доматено пюре - около 250 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л. сладък и 1/2 ч.л. лют
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • лимони - 1 с.л. лимонов сок
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите леко начукайте, ако са много дебели, натъркайте ги със сол и черен пипер и ги запържете в тиган с малко сгорещена мазнина, колкото да се запечатат.

Картофите обелете и нарежете по-едро, сложете ги в тава, а отгоре наредете месото.

За доматения сос намачкайте доматите, долейте водата с доматеното пюре, прибавете нарязаната чушка и овкусете с подправките, лимоновия сок и соса Уорчестър. Разбъркайте и сипете сместа в тавата.

Сложете ястието да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Невена
Невена
Поздравления за добрата рецепта! Страхотна е!
01.04.2013 17:45