Начин на приготвяне
В леко затопленото мляко се слага маята, захарта и няколко лъжици брашно. Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се сипва сместа с маята, прибавят се зехтинът и солта.
Замесва се меко тесто, намазва се с олио и се поставя в дълбок съд с капак в хладилника за няколко часа.
Готовото тесто се разделя на 12 части.
Всяка една от тях се разточва е се намазва с масло. В средата се поставят настъргано сирене и кашкавал. В двата края се правят разрези и се оформя пидето.
Когато са готови се намазват с останалото масло.
Оставят се да втасат отново и се пекат на загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 30-40 минути.
Лодките с кашкавал и сирене са много вкусни.
Коментари