Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на тънки парчета и се подправя със сол и черен пипер. Запържва се в тиган със зехтин, докато добие златист цвят. Като стане готово месото, го отделяме от тигана.
Нарязваме на ситно лукa и гъбите и ги овкусяваме със сол и черен пипер.
Нарязаните зеленчуци се задушават в същия тиган, като добавяме разтворения в малко вода бульон. Когато омекнат заленчуците, се включват още 2 с.л. доматено пюре, около 30 г краве масло и готварската сметана (от нея предварително се отделят 2 с.л. за пюрето).
Оставя се за 5-6 мин. След това се добавя месото, разбърква се добре със зеленчуците и се оставят на слаб огън за около 10 мин.
Картофите се сваряват и намачкват. Прибавят се топло мляко, разтопено около 40 г краве масло и 2 с.л. сметана. Добавя се сол и черен пипер и се разбърква добре, докато стане хомогенно.