Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свинско месо със зеленчуци и пюре

Свинско месо със зеленчуци и пюре

Свинско месо със зеленчуци и пюре3 / 3
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Днес ни се хапва свинско месо със зеленчуци и пюре, но приготвено по тази рецепта И ще си го направим"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • гъби - 1 тарелка (250 г) печурки
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глawa
  • магданоз - 1/2 връзка
  • готварска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • краве масло - 1 пак.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на тънки парчета и се подправя със сол и черен пипер. Запържва се в тиган със зехтин, докато добие златист цвят. Като стане готово месото, го отделяме от тигана.

Нарязваме на ситно лукa и гъбите и ги овкусяваме със сол и черен пипер.

Нарязаните зеленчуци се задушават в същия тиган, като добавяме разтворения в малко вода бульон. Когато омекнат заленчуците, се включват още 2 с.л. доматено пюре, около 30 г краве масло и готварската сметана (от нея предварително се отделят 2 с.л. за пюрето).

Оставя се за 5-6 мин. След това се добавя месото, разбърква се добре със зеленчуците и се оставят на слаб огън за около 10 мин.

Картофите се сваряват и намачкват. Прибавят се топло мляко, разтопено около 40 г краве масло и 2 с.л. сметана. Добавя се сол и черен пипер и се разбърква добре, докато стане хомогенно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: