Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Северозападни кюфтенца

Северозападни кюфтенца

ViktoriaViktoria
Чирак
63443133
Северозападни кюфтенца
Снимка: Viktoria
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Знаете, че в онзи край на България хич не си поплюват с хапването и пийването, та предлагаме да наблегнете на кюфтенцата"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г (свинска или телешка)
  • червен лук - 4 главички
  • прясно мляко - 100мл
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 4 филии
  • риган
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване на кюфтенцата
  • За картофеното пюре
  • картофи - 500 г
  • масло - 150 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме каймата в купа, добавяме яйцето, хляба напоен в прясното мляко, лука нарязан на ситно и всички останали подправки. Месим поне 10-15 мин.

Оставяме на студено час и нещо. И след това оформяме малки кюфтенца, овалваме в брашно и пържим.

Пюрето приготвяме като сварим картофите и още горещи ги изсипваме в купа добавяме маслото, топло прясно мляко и яйцето.

С помощта на тел хубаво разбиваме докато получим пюре. Сервираме като в чиния слагаме първо картофеното пюре след това редим кюфтенцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: