Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, към което добавяме солта. Маята разтваряме в хладкото прясно мляко, захарта и 2 с.л. брашно.
Правим кладенче, в което изсипваме активираната мая, олиото, яйцата, киселото мляко, към което сме прибавили содата. Настъргвам на ситно и 50 г от сиренето.
Омесвам меко, еластично тесто. Разделям го на топки, по-малки от юмрук. Подготвям и плънката от настъргани на едро сирене, кашкавал, и предварително запечени сусамови семена.
Върху набрашненият плот, разточвам кръгче. В едната половина посипвам плънката, а с другата половина прихлупвам.
Отгоре леко минавам с точилката. Докато приготвя всичките полукръгчета, тестото започва да втасва.
Подготвям ги за пържене, като преди това хубаво ги изтръсквам от брашното, така олиото не почернява и прегаря.